søndag, september 24, 2006

Hei du mannen

Ironi er en fin ting. Neste gang du synes en person er så latterlig dum at det umulig kan være tilfelle, tenk deg gjennom en gang til, sannsynligvis har du rett, det er umulig tilfelle. La oss ta et eksempel: Når du forteller at du studerer kjemi og molekylærbiologi, og jeg sier ”Fett, skal du prøve å klone mennesker og sånn?” Ikke se på meg granskende og si i en alvorlig tone ”Nei, jeg skal ikke det, det er ikke lov.”
Et eksempel til: Når du forteller meg at exphilboka di er dødsrar, den hopper rett fra antikken til rennesansen, og jeg sier at det er fordi ingen tenkte noe i middelalderen, ikke svar ”Jo, man gjorde jo det, alle tenker hele tiden.” Feil svar.
Som sagt, ironi er en fin ting, sarkasme er gøy. Men når du har kjent en person i ti minutter og hun forteller deg at hun studerer litt.vit, ikke utbryt ”Men du ser jo helt normal ut jo!” (Særlig da med tanke på at du selv studerer molekylærbiologi.) Da er det ikke fordi du ikke er ganske kjekk på en litt sånn ekkel pornomåte at jeg ikke gidder å snakke mer med deg den kvelden. Og en ting til, ”Helt ærlig, synes du Jesus er sexy?” er en dårlig åpningsreplikk. Uansett sammenheng.

8 kommentarer:

Seth sa...

Hey Vilde! Haha, this is funny stuff!... and no, I'm not being sarcastic. I remember this situation from both points of view- it's a struggle to know what to say when people tell you they are studying something totally obscure. I'm sure I tried to be funny myself. The best thing is to lie, tell them you're studying zoology or something....

You want to read my blog now?
http://-slowlife-.blogspot.com/

Vilde sa...

Seth:)! Haha, så morsomt, hvordan fant du meg? Gleder meg til å lese om Mexico!! zoology...why not;)?

Britt M. sa...

mmmfnis! Møtte faktisk en molekylærbiolog på fest forrige lørdag. Jeg engasjerte ham straks i mitt poffeknapp-prosjekt. (http://brittnett.blogspot.com/2006/05/poff.html)
Han hadde dessverre heller ingen selvironi. Jeg begynner å mistenke at det kan være stor mangelvare på ironi i realistmiljøet...

Vilde sa...

Britt: Det er litt som når du hører på musikk, du skjønner at det er noe feil, men klarer ikke helt å sette fingeren på det, før du oppdager at monoknappen er inne.
Men de kan være god å ha til proffeknapp-prosjektet vil jeg tro:)

Chrisj sa...

Jeg kjenner noen som antageligvis ville blitt veldig ivrige om noen spurte dem om de synes Jesus er sexy. Nevnte person synes helt ærlig at Jesus er sexy, og bruker hans utseende som en slags idealmal for hvordan gutter bør se ut.

KjederMegPåJobb sa...

”Helt ærlig, synes du Jesus er sexy?”

Haha jeg synes det var en genial åpningsreplikk.

Kristin Storrusten sa...

Eller hva med å ikke blogge stygge ting om littvitere når vi finnes i publiken? Vi blir såra og vonbrotne, ja, det blir vi!

Vilde sa...

Isak: Hmmm... Interessant. Du kan jo teste den ut.

Kristin: Studerer litt.vit jeg og! Det er det kuleste faktisk:) Ville bare ha fram at han var døll og forstod pent lite.